Je hoort mensen steeds vaker zeggen dat ze de ‘zachtaardigheid’ in hun omgeving missen. Kan jij je recente norse blikken in het verkeer of gefrustreerde opmerkingen in de winkel voor de geest halen?
Vele van ons voelen meer dan ooit gemis, verdriet, verbittering, minder verbinding, frustratie…  We beseffen allemaal dat dit nodig is om met z’n allen door dit corona hoofdstuk te geraken maar dat betekent niet dat het ons niet raakt.

► Elkaar omarmen & samen tijd doorbrengen; dat zouden we allemaal graag willen.
► Zachtheid & mildheid; dat hebben we nodig. Van onszelf aan onszelf & van onszelf aan elkaar. We zijn allemaal mensen, tóch?
► We hebben het nodig om ‘gezien’ te worden…

Is het mogelijk dat we in al dat ‘willen’ & ‘nodig hebben’ een beetje voorbijgaan aan het ‘geven’?

Stel jezelf eens de vraag: Wat als je (opnieuw) meer zou geven?

Je zal voelen dat ‘geven´ ook op een bijna moeiteloze manier kan.
Én je zal de waarde voelen van wat er terugstroomt, zalig!

Geef eens een glimlach aan anderen wanneer je in de wagen zit of begroet de wildvreemde die je tegenkomt op straat. Breng eens iets home made aan de buren.
Geef wat extra dankbaarheid aan de dingen die je normaal vanzelfsprekend vindt.

Kies ervoor je vrienden, je team, je collega’s wat extra aandacht te geven. Vraag na een vergadering of op het einde van je mailtje eens hoe het met ze gaat. Of stuur een voice message naar je vrienden en vraag ‘gewoon’ hoe ze de feestdagen gaan doorbrengen. Neem de telefoon eens en vraag aan die tante die je al lang niet meer zag wat haar tegenwoordig allemaal bezighoudt.

Geef ook wat inzicht in je eigen kwetsbaarheid. Jouw ervaringen kunnen anderen herkenbaarheid geven. Of de moed geven om ook bespreekbaar te maken hoe het met hen gaat.

Stel jezelf dus eens de vraag wat jij bijna moeiteloos te geven hebt?

Natuurlijk is er soms meer nodig dan dat, verwijs dan naar hulp. Zo ben je zachtaardig & moedig! Naast zachtaardigheid kan de wereld zeker nog wat moedige mensen gebruiken 😊

Mijn aanbod naar herstel en groei, vind je alvast ook terug op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu